Dagrit Klassieke motoren naar Achterberg gem. Rhenen

Plaats gevonden op: 
zaterdag, 28 juli, 2018

Op zaterdag 28 juli was er van de afdeling klassieke motoren een dagtocht naar een motor en bromfiets museum.

 

Deze dag ging de reis naar Achterberg, waar Cees Rijksen een privé collectie brommers en motoren heeft verzameld. Klokslag 09.00 uur gingen we van start. Onze Hans uit 's-Gravenzande had deze morgen al een nat pak opgelopen er viel na een lange tijd van droogte enkele buien, dus.... we waren gewaarschuwd. (gladde wegen)

 

We vertrokken met 12 motoren en de volgwagen van het echtpaar Rensen.
Over mooie binnenwegen van de gemeente Deventer, kwamen we in de koekstad aan via de Wilpsekleipolder en Bussloo bereikten we onze koffiestop '' Café de Nieuwe Ruisch te Lieren''.
Helaas was een van onze rijders huiswaarts gekeerd.
Na kop koffie op het terras ging de reis verder over de Veluwe naar Bennekom.
In Bennekom hebben we genoten van een heerlijke lunch, waarna we onze reis vervolgden naar het plaatsje Achterberg, waar Cees Rijkse zijn museum runt. We werden ontvangen met een heerlijk kop koffie en daarna zijn collectie historische tweewielers bezichtigen. In het museum staan veel merken van Nederlandse fabricaat waaronder enkele zeldzame Gazelle brommers. Na de rondleiding werd ons nog een hapje en een frisdrankje aangeboden. Ook werd er een film getoond omtrent het ontstaan van het museum.

 

Na ons bezoek aan Cees gingen we onze reis vervolgen en reden we door het buitengebied van Wageningen naar Ede. Bij ''De Woeste Hoeve” hebben we nog een pauze gehouden en bestond de mogelijkheid om het monument van de executie van 50 personen onschuldige Nederlanders te bezichtigen. Dit was een vergelding van de bezetter naar aanleiding van een mislukte aanslag op een Nazi topman.

 

We vervolgden onze reis naar Laren, waar we bij restaurant ''de Langenbargh'' van een heerlijk diner mochten genieten.

 

We hebben een mooie reis gehad en gelukkig geen pechgevallen.

 

Back to Top