Duitslandrit 2017

Plaats gevonden op: 
zaterdag, 29 juli, 2017

Zaterdag 29 Juli stond de Duitslandrit op de agenda, we vertrokken al vroeg in de morgen van wege het feit dat ons einddoel Museum VOSS om klokslag 12.00 uur de deuren sluit.

Met 11 moteren en de motor-ambulance bestuurt door H.Rensen vertrokken we richting Darfeld.

Onze tocht ging over landelijke wegen gelegen in Markelo, Diepenheim, Neede en Haaksbergen.

Bij de grensovergang Buurse werd de koffie genuttigd, die vanuit de volgauto werd geserveerd.

Vervolgens ging onze tocht via Altstatte, Wullen, Ahaus, Legden en Rosendahl naar Darfeld die naar 85 km werd bereikt.

Om 10.30 uur waren we bij het museum Voss , alwaar de rondleiding plaatsvond . De heer Voss heette ons welkom en begeleidde onze groep door zijn bedrijf. We begonnen in de showroom om vervolgens de werkplaats te bezichtigen, daarna kwamen we in de carroserie-afdeling waar diverse mercedessen stonden, waaronder de befaamde pagode. Deze werd vanaf het kale frame opgebouwd inclusief het restaureren van het wortelnoten dashbaord.

In het Museum konden we vele voertuigen bewonderen:

van Porsche traktor tot de 911 targa
van Wartburg tot Delorean vleugeldeur
van Mercedes 300sl tot Adler Junior, Ford Eifel en een Alpine sportwagen
en enkele Motoren van Horex Regina, Nsu Konsul Osd en DKW 200rt.
Vele brommers van Kreidler en Zundapp.

Als kunst stonden enkele autos zoals een VW Beatle beschildert door de gebr Ludolf een VW kever van Christo en een Mercedes volgeplakt met postzegels. 

Als afsluitng werden we uitgenodigd om een schnaps te proeven en na een prettig verblijf stapten we op onze bike om de lunch te gaan gebruiken bij Gasthof FELDKAMP. Na de lunch gingen we via de Schoppingerberg en Metelen naar onze volgende stop de Felsenmuhle, waar een motortreffen plaatsvond. Vele shoppers waren hier van Harley en Japanse kopieen daarvan.
Na de koffie ging het huiswaarts ook weer over binnenweggetjes via Epe, Knalhutte, Boekelo, Beckum en Ambt Delden. We kwamen zo rond 17 uur aan in Holten en met veel plezier 200 km gereden zonder pech, dus geen werk voor Henk. Henk en Dine bedankt voor de begeleiding met de bezemwagen.

Back to Top