MIDWEEKTOUR 2019

Plaats gevonden op: 
zondag, 2 juni, 2019
Uitzetter(s): 
Jan Schut

Op Zondag 2 Juni vertrokken voor de 11 e MIDWEEKTOUR, met slechts 7 tourrijders van de MAC DE HOLTERBERG.
Het weer was aangenaam en asfalt droog dus gassen via Diepenheim, Neede, Eibergen naar Duitsland.

In Dulmen was de plaatselijke Bakker open en met koffie en wat erbij heerlijk!!

Over allerlei binnenwegen kwamen we zo rond het middaguur aan bij de Middagstop. Welk gelegen is aan de Moehnesee, we waanden ons in tropische sferen, temp 30 + en een heus palmenstrand, alleen de bediening liet te wensen over. Na de lunch vervolgden we de reis, we reden door een gedeelte van het Sauerland, Rothaargebergte en vervolgens bereikten we het Westerwald waarin het plaatsje Selters is gelegen. In hotel Aldler waren kamers voor ons gereserveerd, we werden verwelkomd door Jutta, die voor ons een heerlijk koud biertje had en naar 352 km op de brommer smaakt die uitstekend en deed gelijk alle stof uit onze luchtwegen verdwenen. Na een opfrisbeurt gingen we aan tafel en lieten de schnitzel goed smaken.

Op dag 2 vertrokken we na een uitgebreid ontbijt , we zaten om 8.30 uur op de bike om een stuk Westerveld te ontdekken, na wat omleidingen en wegwerkzaamheden een stukje langs de Lahn bereikten we de Rijn. Na een koffieshop en tankbeurt ging het door de huensruck , onze lunch was gepland in Kirn waar de plaatselijke Italiaan van zijn pizza’ s werd ontdaan. Ook in de huensruck waren de nodige baustellen. Intussen was de temperatuur al behoorlijk opgelopen dus we wilden aan het fris.
Na 358 km bereikten de eindbestemming hotel Kleiber in Saint Jean en inmiddels was rijder 8 eene Willie al aangekomen en liet zich het biertje goed smaken. Hotel Kleiber heeft goede bedden, dus we wilden wel liggen slapen nadat het diner was genuttigd. 

Woensdag is de topdag van onze tour, een rondrit door de Vogezen. We starten al vroeg , ,het wilde nogal warm worden en een flinke route dus gelijk na het voortreffelijk Frans ontbijt op de motor. Na enkele foute afslagen van de voorrijder kwamen we op de route. Het begon al direct met de nodige bochten en na de koffiestop bij een authentieke Frans café inclusief een stinkende beerput. Na de koffie ging de tocht via de route des crètes naar de col de bonnehomme waar de flamkuchen werden verorberd.
Na de lunch ging het richting col de Schlucht bij de meeste van ons wel bekend vanwege een naar ongeluk 5 jaar geleden. Na enkele uren gereden te hebben wordt er gekozen om de originele route in te korten, aangezien voor ons een grillavond was beloofd, om 17.30 was een ieder weer bij het hotel en het grillen kon beginnen. De Franse bbq is wel wat anders vergeleken met de Ned gewoontes. Na een warme nacht en slechte nachtrust waren we al vroeg aan het ontbijt. Na de kamer te hebben betaald werden de motoren gestart en ging het richting Duitsland, met een mooie tocht door de Elzas kwamen we in de Phalzerwald en de Huensruck. Via allerlei binnenwegen ging het naar de Moezel, daarna was het een klein stukje naar het hotel waar we werden ontvangen met een heerlijke bitburger , het was er goed toeven op het terras. De kamers en de keuken waren uitstekend. helaas jammer voor Joop, die had de pech met een kapotte matras.

Dag 5 de laatste dag van onze tour, we zaten bijtijds in het zadel , door de eifel naar België waar we door de hoge venen waar de temperatuur flink was gedaald , 700 meter hoogte en met de nodige omleidingen naar Limburg te rijden. Het was een rit met grote verschillen in temperatuur en van goed asfalt tot het slechte Belgische plaveisel, welk een aanslag is op het veersysteem en de rijder. Na een paar stops in Heerlen en ‘s Heerenberg bereikten we om 17.30 Holten een rit van 1800km zonder ongemakken, kortom een heerlijke tour.

Mvgr
De voorrijder

Back to Top