Zondagmiddagrit

Plaats gevonden op: 
zondag, 2 september, 2012
Uitzetter(s): 
Jan Schut
Lengte rit: 
210KM

Op  Zondag 2 sept werd de middagrit verreden met als einddoel Ossenzijl

We vertrokken op een stralende zondagmiddag met 18 motoren en enkele duo’s  richting Ossenzijl.
Ook Jan Markvoort was weer van partij, na een periode van ziekte, zijn eerste rit en werd bijgestaan door A vd K. waarvan hulde !!
Er werd gereden in 3 groepen .
Vanuit Holten reden we over Helhuizen, waar we moesten stoppen voor een colonne oude brommers (ploffietsen zoals ze bij ons in Groningen genoemd worden) van ongeveer 150 stuks,  Haarle, Luttenberg, Hoonhorst, Dalfsen , Staphorst, Meppel,  waarna we de wijde kop van Overijssel doorkruisten om vervolgens  in Ossenzijl bij de café naast de brug het terras te bezetten.
Het viel mij op dat een ieder de koffiestop kon vinden welk als waypoint in de route stond, het is in het verleden meerdere keren fout gegaan om elkaar te ontmoeten  op de koffiestop, dus als tip zet er een etablissement voor de koffiestop als waypoint in de route.
Na gedane rust werd de tocht vervolgd om over de oude Zuiderzeedijk Blokzijl te bezoeken en via de haven over de dijk naar Vollenhove , Zwartsluis en Hasselt te rijden .
In de buurt van Zwolle pakten we de prov. weg om door Zwolle naar Hattem te rijden, hier reden we via de IJsseldijk naar de veerpont bij Wijhe en bereikten we Holten na 210 km gereden te hebben  .

De BMW RIJDER.

Back to Top